Pályázati lehetőség gyógyszeradományra vonatkozóan
(Bretaris, Brimica)

 
 
A Berlin-Chemie/A. Menarini Magyarország Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (Berlin-Chemie) kiemelten fontos céljának tekinti a lakosság egészségi állapotának javítását, az egészség megőrzését, a betegségek megelőzését és a betegek gyógyítását.

Ezzel összhangban hozzá kívánunk járulni a társadalom tagjai esélyegyenlőségének megteremtéséhez az egészségügyi szolgáltatásokhoz, ezen belül is a megfelelő gyógyszerekhez való hozzáférés elősegítése révén. Ennek érdekében egy tüdőgyógyászati készítményekből összeállított gyógyszercsomagra, azaz térítésmentes gyógyszeradományra vonatkozó pályázatot hirdetünk meg.  

A következő, pulmonológiai készítményekből összeállított csomagra vonatkozóan várjuk fekvőbeteg tüdőgyógyászati osztállyal rendelkező egészségügyi intézmények pályázatait. 

 

 A készítmény neve

Gyártási száma

Lejárati idő

    Mennyiség

 
Bretaris Genuair 322 µg inhalációs por


16U vagy 101B

2025.04.30. illetve 2027.01.31.


30

 
Brimica Genuair 340 µg /12 µg inhalációs por


306U vagy 303B

2025.04.30 illetve 2027.01.31.


30


Készítményenként a táblázatban jelzett 2 különböző gyártási számú és ebből adódóan 2 egymástól eltérő lejárati idejű gyártási tétel kerül kiszállításra. A gyógyszercsomagok összeállítása és átadása során a FEFO elvet alkalmazzuk, tehát a korábbi lejárati idejű termékek kerülnek előbb kiadásra, a későbbiek pedig csak miután a korábbi gyártási idejű termékek elfogytak a raktárunkból .
A felhasználási igénytől függően lehetőség van több csomag (maximum 5 csomag) igénylésére is.  
A gyógyszeradományokat a rendelkezésre álló készlet erejéig tudjuk biztosítani.


_____________________________________________

A pályázat menete:
 

Pályázati űrlap elérhetősége:

https://forms.gle/r1tGi6QcpfqwPnuL7

Kérjük, hogy a kitöltött, kinyomtatott, aláírt és lebélyegzett 
igénylőlapot szíveskedjen

 1. beszkennelve a bc-hu@berlin-chemie.com e-mail címre mielőbb elküldeni, ezt követően pedig
   
 2. haladéktalanul postázni az alábbi címre: 
  Dr. Gardó Zsuzsanna 
  Berlin-Chemie/A. Menarini Kft. 
  1087 Budapest, Hungária krt. 30/A. 8. emelet, 
  lehetőség szerint ajánlott és elsőbbségi küldeményként annak érdekében, hogy az a lehető legrövidebb időn belül eljuthasson hozzánk.

  Fontos, hogy mind e-mailen, mind pedig postán is elküldésre kerüljenek az igénylések.A pályázatra való jelentkezésre 2024. június 29. éjfélig van lehetőség.
A gyógyszeradomány igénylésére kizárólag az intézeti főgyógyszerész jogosult.Egyéb technikai információk:

A digitális igénylőlap kitöltését és elküldését követően a megadott e-mail címre két levél fog érkezni az alábbiak szerint:
- Az első levél HTML formátumban mutatja a kitöltött igénylőlapot.
- A második levél (ami kb. 1 percen belül érkezik) pedig egy PDF fájlt fog tartalmazni, mely nyomtatóbarát formátumban tartalmazza a kitöltött igénylőlapot. (A PDF verzió aláírása, lepecsételése és visszaküldése javasolt.) 
- Ha esetleg nem találja a levelet, akkor érdemes ellenőrizni a spam mappában is.

 

Az egészségügyi szolgáltató intézmények az intézeti főgyógyszerész által, a fenti linken található gyógyszeradomány igénylő formanyomtatvány kitöltése útján pályázhatnak. Az igénylés aláírása a vonatkozó jogszabályok előírásainak megfelelően, egyúttal több tárgyban történő nyilatkozattételt is jelent, ezért kérjük a formanyomtatvány tartalmának rendkívül figyelmes elolvasását. 
A beérkező igénylések jóváhagyása egy bizottsági döntés alapján történik meg, a kiszállítható mennyiségeket a bizottság az összes beérkező igény és az ezekben foglalt összmennyiség alapján fogja meghatározni, tehát ettől függ, hogy az igényelt mennyiségen belül hány csomag kerülhet átadásra. 
Tájékoztatjuk a pályázó/kérelmező intézményeket, hogy a pályázati lehetőség egy előre meghatározott, limitált készletre vonatkozik. 
Az igénylés kézhezvételét a fenti és formai szempontok alapján történő elbírálását követően cégünk (e-mailen) írásos tájékoztatást küld az igénylőnek a megpályázott adomány odaítélésével kapcsolatban. Ugyanezen tájékoztató e-mail üzenettel a sikeresen pályázó intézmények számára kiküldésre kerül a cégünk és a pályázó intézmény között megkötendő ún. „Közérdekű kötelezettségvállalási szerződés” is. 
A pályázat kizárólag akkor válik érvényessé, ha az igénylő a fenti címünkre a megadott határidőn belül eljuttatja az adott adománymennyiségre  vonatkozó,  kitöltött és az intézmény képviseletére jogosult vezetői által aláírt szerződést. 
A pályázati anyagok beküldésével a pályázó egyúttal hozzájárul az beküldött dokumentumokban található személyes adatainak a Berlin-Chemie által történő adatkezeléséhez. Adatait a Berlin-Chemie cégcsoport saját szerverparkjában, valamint a Berlin-Chemie által a Google LLC-től bérelt céges felhőben tároljuk, azokat a pályázatok adminisztrációjának a céljára használjuk. Ezen adatokat a
vonatkozó jogszabályoknak megfelelően (legalább 6 évig, legfeljebb 10 évig) megőrizzük. Részletesebb adatkezelési tájékoztató és nyilatkozat az igénylő űrlap részét képezi.
Budapest, 2024. 06. 10.